يك روانشناس با اشاره به فشار رواني بالا بر افراد مجردي كه كاملاً به تجرد رسيده اند يا سن عادي ازدواج را رد كرده اند ، گفت: “به دليل گذار از سنت به مدرنيته در جامعه كنوني ما ، بسياري از مردم همچنان رنج مي برند.” عناوين غيرمنطقي سنتي مانند پسر و دختر پير و …
عواقب ناگوار مورد خطاب قرار دادن مجردها با القاب نامعقول https://livemag.ir/2020/12/عواقب-ناگوار-مورد-خطاب-قرار-دادن-مجرده/ https://livemag.ir/2020/12/عواقب-ناگوار-مورد-خطاب-قرار-دادن-مجرده/#respond مجله زنده خبري Wed, 23 Dec 2020 23:27:14 0000 اجتماعي https://livemag.ir/2020/12/عواقب-ناگوار-مورد-خطاب-قرار-دادن-مجرده/ يك روانشناس با اشاره به فشار رواني بالا بر افراد مجردي كه كاملاً به تجرد رسيده اند يا سن عادي ازدواج را رد كرده اند ، گفت: “به دليل گذار از سنت به مدرنيته در جامعه كنوني ما ، بسياري از مردم همچنان رنج مي برند.” عناوين غيرمنطقي سنتي مانند پسر و دختر پير و …
يك روانشناس با اشاره به فشار رواني بالا بر افراد مجردي كه كاملاً به تجرد رسيده اند يا سن عادي ازدواج را رد كرده اند ، گفت: “به دليل گذار از سنت به مدرنيته در جامعه كنوني ما ، بسياري از مردم همچنان رنج مي برند.” عناوين غيرمنطقي سنتي مانند پسر و دختر پير و غيره اين افراد را خطاب قرار دهيد ، و تأثيرات ناگوار اين كلمات بر روح و روان آنها را ناديده بگيريد.
دكتر گوهر جسنا انزاني در مصاحبه با مجله زنده خبري ، وي با تأكيد بر غيراخلاقي بودن قضاوت افراد در مورد افراد مجرد ، اظهار داشت: خطاب به افرادي با چنين اصطلاحاتي علاوه بر اينكه از اخلاق دور است ، مي تواند در افراد از وضعيت تجرد ترس ايجاد كند. آنها از اين ترس ، انتخاب اشتباهي را براي ازدواج انجام مي دهند و وضعيت خود را بدتر مي كنند.
وي با بيان اينكه فشار رواني ناشي از قضاوت افراد در جامعه و احساس گناه و ترس والدين در مورد اين افراد بسيار زياد است ، ادامه داد: لازم است افرادي كه به دلايلي ازدواج نكرده اند از متخصصان و مشاوران استفاده كنند تا تا فشار رواني بر آنها كاهش يابد. مهارت هايي را براي كنار آمدن با اين استرس ها بياموزيد.
به گفته آنزاني ، جوامع امروز از مرحله سنتي جمع گرايي به مرحله سنتي فردگرايي تغيير كرده و سن ازدواج افزايش يافته است. همچنين امروز شاهد افزايش نارضايتي ، طلاق عاطفي و رسمي بين زوجين هستيم ، به طوري كه كيفيت زندگي زناشويي كاهش يافته است.
وي افزود: ازدواج قديمي ترين و مهمترين سنت در بين همه جوامع است كه مهمترين قسمت زندگي همه است ، اما ازدواج زماني به نفع افراد خواهد بود كه كيفيت زندگي زناشويي آنها به درستي شكل بگيرد ، بسياري از مطالعات اين ويژگي را به سن افراد در هنگام ازدواج نسبت مي دهند و به عنوان مثال مي گويند ازدواج نوجوانان به دليل ضعف فرد احتمال طلاق را افزايش مي دهد. براي قبول برنامه ها اي
اين روانشناس ادامه داد: ازدواج در اولين دوره جواني كه به دليل پايداري روحي و رواني افراد همزمان با پايان تحصيلات و بلوغ شرايط بهتري دارد اما ازدواج در دوره جواني دوم كه منطق افراد افزايش مي يابد و احساسات عاطفي كاهش مي يابد ، فاكتور اضطراب براي ازدواج در نظر گرفته مي شود كه با افزايش سن انعطاف پذير نمي شود.
وي معتقد است كه ازدواج يكي از مراحل رشد انساني است كه بايد به موقع انجام شود تا در زندگي زناشويي خدشه اي وارد نشود ، زيرا با افزايش كيفيت زندگي زناشويي ، درجه افسردگي ، آشفتگي عاطفي ، اعتياد و ناهنجاري كاهش مي يابد. . اعتماد به نفس ديگر ، سلامت جسمي و رواني نيز افزايش مي يابد.
انزني ادامه داد: در گذشته به طور سنتي انتخاب همسر از طريق معرفي خانواده انجام مي شد ، اما امروز با پيشرفت جوامع و رشد فردگرايي و رشد فزاينده افراد معلول و كاهش توانايي پرداخت هزينه هاي زندگي مشترك توسط جوانان ، اجتناب از مسئوليت ، ترس از تولد ، فرم روابط رايگان بين دختران و پسران و غيره وجود دارد. و در نتيجه ، ازدواج نيز كاهش يافته است.
وي معتقد است: “امروزه دختران مجرد براي ازدواج اهميت كمتري دارند زيرا آنها با افزايش تحصيلات بيشتر متمركز شده اند و انتظار دارند همسران آينده آنها از تحصيلات و موقعيت بهتري نسبت به آنها برخوردار باشند ، بنابراين بسياري از اوقات دختران داراي تحصيلات عالي و موقعيت كاري خوب ” آنها ترجيح مي دهند تنها زندگي كنند.
وي با بيان اينكه عوامل فرهنگي و مذهبي در تداوم رفتار سنتي خانواده تأثير بسزايي دارد ، ادامه داد: از طرف ديگر ، در شهرهاي كوچك و روستاها شاهد پايبندي بيشتر به ازدواج به موقع هستيم زيرا ارزش ازدواج بيشتر است.
اين روانشناس همچنين درباره تأثير ازدواج ديرهنگام تصريح كرد: اگر ازدواج ديرهنگام روي دهد ، بر جنبه هاي رواني افراد تأثير مي گذارد و اضطراب ، استرس ، استرس ، افسردگي ، پرخاشگري ، انزوا ، شيدايي و بدبيني را افزايش مي دهد.
هم از نظر جسمي و هم از نظر جنسي م effectiveثر است و گاهي افراد را مجبور به انجام رفتارهاي غيراخلاقي مي كند زيرا ازدواج نيازهاي روحي ، جسمي و از همه مهمتر احساسي هر شخص را برآورده مي كند.
انزاني افزود: شرط پايداري خانواده ها در جوامع افزايش آمادگي روحي ، جسمي و روحي فرزندان آنها براي ازدواج است. همچنين لازم است فرهنگ ازدواج ايمن پرورش يابد تا چنين افرادي بتوانند در رسيدن به اهداف فردي و اجتماعي خود موفق شوند.
به گفته وي ، والدين ابتدا بايد فرزندان خود را بشناسند و به آنها كمك كنند مهارت هاي اساسي مانند مهارت هاي زندگي ، مهارت هاي اساسي اجتماعي مانند مذاكره ، كنترل خشم و برنامه ريزي و تمركز را بياموزند و بر يك ازدواج امن تمركز كنند.
انزني تأكيد كرد: والدين همچنين بايد به فرزندان خود كمك كنند تا ازدواج و روابط والدين و فرزندان را با خيال راحت ببينند ، متأسفانه تهمت والدين عليه يكديگر ، دعوا ، اعتياد ، طلاق عاطفي و … از جمله دلايل كاهش اعتماد است. كودكان در ازدواج زيرا ترس افراد از ازدواج با نگاه كردن به زندگي آسيب ديده افزايش مي يابد.
وي معتقد است خانواده هايي كه داراي فرزند مجرد يا دختر و پسر مجرد نيستند نگران حرف و قضاوت افراد نباشند ، زيرا بلوغ در هر زماني در هر فردي اتفاق مي افتد ، برخي از تيپ هاي شخصيتي تمركز بيشتري دارند ، بنابراين آنها مي خواهند ابتدا اهداف دست دراز كنيد و سپس به فكر ازدواج باشيد.
وي همچنين توصيه كرد: “والدين بايد با كودكان خود صحبت كنند ، به آنها اجازه دهند تا به ايجاد پايدار دست يابند و در اولين مرحله نوجواني ، كه پس از پايان تحصيلات و بلوغ آغاز مي شود ، مهارتهايي را ياد بگيرند تا به آنها در گروه بودن كمك كند ، براي ملاقات با مردم. ” با تكنيك هاي امروز ناشي از ازدواج آشنا شويد (برنده شويد ، دريافت كنيد).
اين روانشناس همچنين به دختران و پسران در سن ازدواج توصيه كرد و گفت: از شيدايي و كمال گرايي بپرهيزيد ، در دوره هاي خودشناسي شركت كنيد تا خود و اهداف خود را بهتر بشناسيد ، خواسته ها و انتظارات خود را به واقعيت نزديك كنيد ، زيرا هرچه و وقتي از نظر اجتماعي ، فرهنگي ، خانوادگي و فردي به واقعيت هاي زندگي نزديك مي شويم ، معمولاً انتخابي متناسب با احساسات و منطق خواهيم داشت. از طرف ديگر ، اگر به كمال گرايي نگاه كنيم و همه ابعاد را در بالاترين سطح بخواهيم ، اين پيامدهاي منفي خواهد داشت.
وي در پايان گفت: “ازدواج مانند بذري است كه دو نفر تصميم به كاشت آن مي گيرند و خاك ، نور ، هوا و آب بايد به آن برسند تا در مسير رشد قرار بگيرند.” آنها همچنين بايد مهارت دفاع از اين دانه را بياموزند تا شاهد جوانه زني آن باشند.
انتهاي پيام